Kaneelijs met warme kersen

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,1
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 210 kcal
  • 3 g eiwit
  • 8 g vet
  • 32 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 ml vanilleroomijs
  • ½ eetlepel kaneel
  • 1 potje kersen zonder pit (nettogewicht ca. 350 g)
  • snufje kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 2 chocolaatjes of toefjes mint

Voorbereiden

Laat het ijs in ca. 20 minuten zacht worden. Roer de kaneel erdoor en laat het ijs in ca. 30 minuten weer bevriezen in de diepvriezer of het vriesvak.

Bereiden

Verwarm de kersen met een snufje kruidnagelpoeder. Leng het aardappelmeel aan met ½ eetlepel water en voeg dit al roerende aan de kersen toe. Blijf roeren tot het vocht licht gebonden is.

Schep de warme kersen in twee schaaltjes. Schep het ijs met een ijsbolletjestang op de kersen. Garneer met een chocolaatje of een toefje mint.

Bron

Het recept 'Kaneelijs met warme kersen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Oksana Mizina | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (14 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!