Perenijsje

  • 4 stuks
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 kleine peren (ca. 220 g), geschild en in stukjes
  • sap van ¼ citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 6 eetlepels water

Bereiden

Pureer alle ingrediënten en een snufje gemalen zeezout in de keukenmachine tot een gladde massa. In totaal heb je ongeveer 260 ml nodig. Voeg - indien nodig - extra water toe.

Vul de ijsvormpjes, zet de houten stokjes erin en laat de ijsjes gedurende 4-6 uur hard worden in de vriezer. Als je ijsvormpje geen stokjeshouder heeft, voeg je de houten stokjes na ongeveer 1-2 uur toe wanneer het mengsel al iets bevroren is.

Extra benodigd

Keukenmachine, 4 ijsvormpjes van 65 ml (of 3 ijsvormpjes van 90 ml), houten stokjes

Kookboek

Het recept 'Perenijsje' is afkomstig uit het kookboek...

Altijd ijs

Marleen Visser

In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken... lees verder

© Carrera culinair

Waardeer dit recept (4 stemmen)

IJs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!