Cranberry en sinaasappel ijslolly's

  • 10 stuks
  • 5 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 ml ongezoet puur cranberrysap
  • 200 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 200 g fijne suiker

Bereiden

Schenk het cranberry- en het sinaasappelsap in een kom. Voeg de suiker toe en roer tot deze volledig is opgelost.

Doe de vormpjes in een passende bak die in de vriezer kan. Giet het sap in de vormen en zet de ijsjes 30 minuten in de vriezer, tot ze deels bevroren zijn. Haal uit de vriezer en steek de stokjes in het midden van de ijslolly’s en laat die in 4 tot 6 uur bevriezen tot ze helemaal hard zijn.

Dip de vormpjes vlak voor het serveren een paar seconden in heet water, dan komen de ijsjes er gemakkelijker uit. Direct uitdelen.

Extra benodigd

10 kleine diepvriesbestendige vormpjes (zoals minicupcakevormpjes van sliconen of kleine aluminium vierkantjes voor petitfour

Kookboek

Het recept 'Cranberry en sinaasappel ijslolly's' is afkomstig uit het kookboek...

IJs

diverse auteurs

IJs in alle soorten en smaken! Van hoorntjes met zomervruchten tot klassieke ijslolly's, van frambozenijsjes tot gele grapefruitlolly's of bevroren aardbeienhartjes... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (5 stemmen)

IJslolly recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!