Appel met warme gemberkwark

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 240 kcal
  • 7 g eiwit
  • 7 g vet
  • 37 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 2 kleine appels, in plakken
  • 1 eidooier
  • 125 g magere kwark
  • 4 bolletjes gember, in kleine stukjes
  • 1½ eetlepel gembernat

Bereiden

Verwarm de grill voor.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakken appel in ca. 5 minuten aan beide kanten lichtbruin.

Klop de eidooier los met de kwark, de gember en het gembernat.

Verdeel de plakken appel over twee bordjes en schep de gemberkwark erop. Laat de appels vlak onder de grill in ca. 2 minuten gratineren.

Bron

Het recept 'Appel met warme gemberkwark' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: DomDew_Studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Kwark recept tips

Reacties op dit recept

  • NellyEcht verrassend, je moet natuurlijk wel van gember houden. (Eidooier eerst schuimig geklopt met een eetlepel suiker; 80 g kwark en 50 g mascarpone gebruikt, het geheel bestrooid met rietsuiker, 5 min onder de gril op 15 cm afstand.)

    reageren