Gegratineerde meloen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 kleine meloenen of 1 grote meloen (Galia)
  • 400 g blauwe bessen
  • 4 eetlepels bessenlikeur of crème de cassis
  • 4 eiwitten
  • 100 g poedersuiker

Bereiden

Halveer de kleine meloenen of snijd van de grote meloen een kapje. Gebruik eventueel een kartelsteker. Verwijder de pitten, snijd bolletjes uit de meloen en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Meng ze met de blauwe bessen en de bessenlikeur. Vul de meloen met het fruitmengsel.

Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een vetvrije vorm. Zet de meloen in een ovenschaal en schep het eiwitschuim op de gevulde meloen. Plaats het gerecht onder een hete ovengrill tot het eiwitschuim goudbruin is. Blijf erbij zodat het niet te donker wordt.

Variatietip

Bestrooi het eiwit eens met geschaafde amandelen.

Bron

Het recept 'Gegratineerde meloen' wordt je aangeboden door okoko recepten.

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!