Gegrilde pruimen met een vulling van koffiemascarpone

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g mascarpone
  • 3 eetlepels koude espresso (of zeer sterke koffie)
  • 15 g boter of olie
  • 3 eetlepels acaciahoning
  • mespunt vijfkruidenpoeder of speculaaskruiden
  • 4 grote pruimen, gehalveerd
  • 25 pecannoten, gebroken

Bereiden

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Klop de mascarpone op en roer de koude koffie erdoor. Dek af en plaats in de koelkast.

Meng de vetstof met de helft van de honing en een mespunt kruiden. Bestrijk de snijvlakken van de pruimen met dit mengsel.

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de pruimen met het snijvlak naar boven op de plaat. Zet ze 2 tot 3 minuten onder de hete grill. Voeg in de laatste minuut de pecannoten toe en laat die mee roosteren.

Schik de pruimen op de borden en schep een lepel koffiemascarpone in elke pruim. Lepel de resterende honing erover en bestrooi met de pecannoten.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gegrilde pruimen met een vulling van koffiemascarpone' is afkomstig uit het kookboek...

Zuiders koken in 30 minuten

diverse auteurs

Een van de populairste keukens bij jong en oud is de zuiderse, mediterrane keuken. Wie een zuiders gerecht op tafel zet, oogst altijd veel bijval. En voor extra... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!