Geroosterde abrikozen met Griekse-yoghurtmousse

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de geroosterde abrikozen
  • 1,2 kg rijpe abrikozen, gehalveerd
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 250 g tijmhoning
  • 80 ml Otto's Athens Vermouth (of een vermout naar keuze)
  • geroosterd amandelschaafsel, voor het garneren
  • voor de Griekse-yoghurtmousse
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 150 ml ongeklopte slagroom
  • 30 g honing
  • 1 theelepel vanille-extract of -poeder

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch.

Leg de gehalveerde abrikozen in een ovenschaal, bestrooi met suiker en sprenkel de honing en vermout erover. Rooster de abrikozen 15 minuten in de oven.

Klop ondertussen alle ingrediënten voor de mousse met een garde door elkaar en schep het mengsel in een slagroomspuit.

Verdeel de abrikozen over zes schaaltjes en spuit de yoghurtmousse erover. Garneer met het amandelschaafsel en serveer.

Extra benodigd

Slagroomspuit

Kookboek

Het recept 'Geroosterde abrikozen met Griekse-yoghurtmousse' is afkomstig uit het kookboek...

Athína

Chloé Monchalin & Benjamin Rousselet

In 'Athína' van Chloé Monchalin en Benjamin Rousselet vind je 80 recepten waarmee je de heerlijkste Griekse gerechten op tafel zet. Van aperitiefjes, rijke salades en verwarmende hoofdgerechten tot desserts en verfrissende cocktails... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!