Rabarber, peren en appel met kaneel-notenkruim

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g rabarber, in blokjes van 2 cm
  • 2 stevige handperen, ca. 500 g totaalgewicht, in blokjes van 3 cm
  • 2 groene appels als Granny Smith, ca. 500 g, in blokjes van 3 cm
  • 125 ml droge rode wijn zoals Merlot
  • 60 g rietsuiker of bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
  • 1 eetlepel fijngehakte ingemaakte gember
  • vanille-roomijs
  • voor het kruim
  • 90 g roomboter
  • 60 g havermoutvlokken
  • 45 g bloem
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 30 g amandelen, gehakt

Bereiden

Laat voor het kruim de boter smelten in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat al omscheppend ca. 5 minuten koken tot het mengsel klontjes vormt. Leg er het deksel op, neem de pan van het vuur en houd warm.

Doe de rabarber, peer, appel, wijn, suiker, kaneel en het citroenraspsel in de snelkookpan. Draai het deksel van de pan dicht en breng op hoog vuur onder hoge druk.

Neem de pan meteen van het vuur en laat de druk ongeveer 10 minuten natuurlijk en daarna snel afnemen. Schep er de gember door.

Verdeel het fruit over individuele schaaltjes en schep er het kaneel-notenkruim op. Serveer met een bolletje vanille-roomijs.

Extra benodigd

Snelkookpan

Kookboek

Het recept 'Rabarber, peren en appel met kaneel-notenkruim' is afkomstig uit het kookboek...

De snelkookpan

Brigid Treloar

Veel mensen zijn razend druk en komen tijd te kort. Maar niemand hoeft afhankelijk te zijn van meeneemmaaltijden, want met een snel-kookpan zijn er in een mum... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Rabarber recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!