Kabeljauw met pestokorst en broccoli

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

bevat per portie

  • 623 kcal
  • 43 g eiwit
  • 43 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels bieslook
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie (of (gras)boter)
  • 2 kabeljauwfilets van 150 g
  • 1 citroen
  • 1 grote broccoli (400 g)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bewaar 2 eetlepels pijnboompitten voor de afwerking. Hak 4 eetlepels pijnboompitten fijn samen met de bieslook en basilicum (eventueel met behulp van een hakmolen of vijzel). Meng met een eetlepel olijfolie of gesmolten boter en breng op smaak met peper en zout.

Wrijf een bakplaat in met wat olijfolie of boter (of bedek met bakpapier) en leg er de kabeljauw op. Bedek de kabeljauw met de kruidenkorst en bak 10 minuten of langer, tot gaar. Snijd eventueel ook een citroen doormidden en leg die bij de vis als extra smaakmaker. De citroen zal heerlijk karamelliseren in de oven.

Breng ondertussen wat water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd die in blokjes. Kook de broccoli 5 minuten tot beetgaar.

Giet de zachte broccoli af. Houd enkele roosjes apart voor het serveren. Mix de rest van de broccoli tot een grove stoemp in een kleine keukenmachine (of met behulp van een staafmixer / aardappelstamper) met twee lepels olijfolie of boter. Kruid met peper en zout. Werk eventueel af met wat verse kervel.

Serveer de stoemp met de kabeljauw en enkele roosjes broccoli. Werk af met de extra pijnboompitten, eventueel licht geroosterd.

Variatietip

Houd je van de klassieke Franse keuken? Vervang de olijfolie dan door echte roomboter. De kabeljauw kan je vervangen door andere vis van het seizoen zoals wijting, griet, zeebaars... of vettere vissoorten zoals heilbot, makreel of wilde zalm.

Kookboek

Het recept 'Kabeljauw met pestokorst en broccoli' is afkomstig uit het kookboek...

Keto in 15 minuten

Julie Van Den Kerchove

Met 'Keto in 15 minuten' maakt Julie Van den Kerchove het je nóg gemakkelijker om de voordelen van de keto-keuken te ontdekken. Ze stelt een heus 'superverbrander'-plan met 15 gedetailleerde dagmenu's op en toont hoe je je natuurlijke vetverbranding... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!