Stoofpotje van kabeljauw en aardappelen

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 800 g kleine aardappelen
  • olijfolie
  • 1 grote ui, in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook, zonder kiem
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 6 stukken kabeljauw zonder huid van elk 130 g
  • 1 takje dragon, fijngeknipt

Bereiden

Wrijf de aardappelen onder de kraan schoon en dep ze droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpan. Voeg de aardappelen, de stukken ui, de knoflookteentjes, de tijm, de laurier en wat zout en peper toe. Bak dit al roerend met een houten lepel ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot de groenten mooi goudbruin zijn.

Schenk er 400 ml water bij en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten stoven. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit, voeg anders wat water toe.

Wanneer de aardappelen gaar maar nog wel stevig zijn, leg je de stukken vis erop. Voeg wat zout en peper toe, doe de deksel op de pan en laat de vis op laag vuur 5 tot 7 minuten stoven. Controleer of de vis gaar is: hij is gaar wanneer het vlees nog een beetje stevig aanvoelt, van binnen en buiten een parelkleurige glans heeft en de lagen vanzelf net los beginnen te komen. Bestrooi het gerecht met dragon en serveer het direct.

Variatietip

Je kunt in plaats van kabeljauw ook witte koolvis, zwarte koolvis of heek gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Stoofpotje van kabeljauw en aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Basic vis

Delphine de Montalier

Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals bouillabaisse, gegrilde sardines en gevulde pijlinktvis... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • GerardHet wordt allemaal nog veel lekkerder als je (zorgvuldig geweekte) stokvis gebruikt: dat geeft het gerecht net ff iets meer. Stokvis te krijg bij Spaans-Portugese winkels...

    reageren