Makreelsalade met appel

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 290 kcal
  • 15 g eiwit
  • 22 g vet
  • 6 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 gestoomde makreelfilet, in stukjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 blaadjes sla
  • 2 takjes basilicum

Bereiden

Snijd een kwart appel in 6 dunne schijfjes en besprenkel ze met een beetje citroensap. Snijd de rest van de appel in stukjes en besprenkel deze met de rest van het citroensap. Meng de makreel met de stukjes appel.

Roer een sausje van de mayonaise met de yoghurt en de pesto.

Leg de blaadjes sla op twee bordjes. Schep de makreel salade erop en schep het sausje erover. Garneer met de schijfjes appel en de takjes basilicum.

Bron

Het recept 'Makreelsalade met appel' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Hitdelight | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!