Makreel met zoete aardappelen

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 makreelfilets met vel
  • 4 theelepels olijfolie
  • saffraanpoeder
  • 4 zoete aardappelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Leg de makreelfilets met het vel naar beneden in een gratineerschaal. Schenk de olie erover. Bestrooi de filets met saffraanpoeder en 4 mespunten grof zeezout. Bak de filets 15 tot 20 minuten in de oven.

Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakken. Kook ze in een pan met kokend water gaar.

Verdeel de makreelfilets en de plakjes aardappel over borden en strooi wat saffraanpoeder over de aardappelen. Schenk wat van het visnat over het gerecht.

Kookboek

Het recept 'Makreel met zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker slank

Stéphane Dupré

Een ideaal boek voor iedereen die niet (meer) wil diëten maar wel van lekker en gezond eten houdt. Met 150 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten voor elke dag... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Makreel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!