Gegrilde kreeft met kruidenboter

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 kreeften
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 takje selderij
  • 1 takje peterselie
  • enkele peperkorrels
  • voor de kruidenboter
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt (eventueel)
  • citroensap

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Breng voldoende water aan de kook om de kreeften onder te dompelen. Voeg de ui, de selderij en de peterselie toe. Breng op smaak met 5 peperkorrels en ½ koffielepel zout per liter water. Breng aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur trekken.

Verwijder de elastieken van de scharen en dompel de kreeften met de kop naar onderen in het kokende water. Breng het water opnieuw aan de kook en laat de kreeften nog 6 tot 8 minuten meekoken. Haal van het vuur.

Meng voor de kruidenboter de boter met de ui, de peterselie en eventueel de knoflook. Breng op smaak met citroensap en peper.

Haal de kreeften uit het kookvocht en snijd ze in de lengte doormidden. Bestrijk de helften met de kruidenboter. Zet nog 3 minuten onder de grill.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde kreeft met kruidenboter' is afkomstig uit het kookboek...

Vis in 30 minuten

diverse auteurs

Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten bovendien kunnen ze... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Kreeft recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!