Kibbeling van tongschar

  • 3 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 tongscharfilets (van 2 hele vissen), in totaal ca. 500 g
  • 2 grote eieren
  • 125 g broodkruim
  • olijfolie, om in te bakken

Bereiden

Verwijder de zijflappen van de visfilets, halveer elke filet in de lengte en snijd ze overdwars in hapgrote stukken.

Klop de eieren los in een grote kom. Doe het broodkruim in een grote ondiepe schaal en meng met wat zout en peper. Doop de stukken vis in de losgeklopte eieren en rol ze door het broodkruim. Zet ze 30 minuten in de koelkast.

Verhit 3 eetlepels olijfolie op hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag, tot de olie goed heet is. Voeg een handje visstukjes toe en bak ze 2-3 minuten tot ze random goudbruin en krokant zijn. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit 2-3 nieuwe eetlepels olie voordat je de volgende hoeveelheid visstukjes bakt. Ga zo door tot alle vis gebakken is.

Kookboek

Het recept 'Kibbeling van tongschar' is afkomstig uit het kookboek...

Visgerechten

diverse auteurs

'Visgerechten' biedt 101 fantastische, eenvoudige of juist feestelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren - heerlijk, veelzijdig én gezond! Trakteer jezelf op... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Poly Liss | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Tongschar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!