Biefstuk met port en mosterd

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 6 haasbiefstukken van ca. 150 g per stuk
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel mosterd
  • 5 eetlepels port

Voorbereiden

Bestrijk het vlees aan beide kanten met wat olie en zet het 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en bak ze 2-4 minuten per kant op hoog vuur of totdat ze naar wens gaar zijn. Leg ze op een schaal en houd ze warm.

Roer de mosterd en de port door het bakvocht en laat alles 2-3 minuten pruttelen. Giet de saus over de biefstuk en serveer.

Kookboek

Het recept 'Biefstuk met port en mosterd' is afkomstig uit het kookboek...

1080 Recepten

Simone & Inés Ortega

Ruim 30 jaar geleden kwam '1080 recetas de cocina' uit en nog steeds vliegt hét kookboek dat in elk Spaans huishouden gebruikt wordt dagelijks over de Spaanse... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (43 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianWelk type mosterd? Witte port, droog, halfzoet, zoet? Rode port, tawny, ruby? Beetje summier...

    reageren

  • HannyBij dit soort recepten neem je meestal een grove mosterd. De port, och niet te moeilijk doen, ik neem meestal iets wat in mijn kast staat en anders koop ik een klein flesje Ruby.

    reageren

  • MarcelBeetje vreemd, vlees half in de koelkast voor het bakken. Ik haal het juist een half uur ervoor uit de koelkast, en zouten moet pas na het bakken anders wordt het droog.

    reageren

  • AnnetHeb het genmaakt en het is heerlijk!

    reageren

  • hennyIk haal het vlees ook altijd 30 min. voor het bakken uit de koelkast, het zal wel een doel hebben ????

    • ThomasVlees altijd op kamertemperatuur voor het bakken!

    reageren

  • FrancienHet is heerlijk, wel of niet in de koelkast kun je zelf regelen.

    reageren

  • lyaDie ga ik zeker maken. Lijkt me heerlijk.

    reageren

  • dietMarcel heeft natuurlijk gelijk. Je kunt wel zeggen dat je alles kunt doen zoals je zelf wilt, maar je kunt het beter meteen goed in het recept zetten. Wat betreft de kleur van de port, witte is aanmerkelijk zoeter dan rode, dus liever rode. Overigens een mooi recept, hoor! Bij het losroeren van de "jus" nog even wat ragdun gesneden krulpeterselie erdoor is ook heel lekker. Verder uiteraard gebakken champignons om het nog wat uit te breiden ook leuk, plus evt. gebakken uienringen (glazig). Zo'n prachtig recept kan best wat toeters en bellen hebben.

    reageren