Tournedos met mosterdroom

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 stukken ossenhaas van ca. 150 g (niet platgeslagen)
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels armagnac of cognac
  • 1 eetlepel scherpe dijonmosterd
  • 125 ml slagroom
  • 2 takjes tijm

Bereiden

Wikkel rond elk stuk vlees een plak spek. Verhit de boter in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken. Bak het vlees in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé; keer het halverwege. Sprenkel de armagnac of cognac over het vlees en laat het vocht verdampen.

Leg het vlees op een voorverwarmd bord en houd het onder aluminiumfolie warm. Roer de mosterd en room door het bakvet en roer de aanbaksels los. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een gladde saus.

Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel nog wat mosterd. Leg de tournedos op twee warme borden en schep de saus erover. Garneer het vlees met de takjes tijm. Lekker met gegrilde halve tomaatjes en een salade van haricots verts met ringetjes lente-ui en stukjes zwarte olijf.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Tournedos met mosterdroom' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Voor 2

diverse auteurs

'Kook ook - Voor 2': lekkere, makkelijke recep-ten voor als je met z'n tweeën aan tafel zit. Met je partner, je moeder, met je vriendin waarmee je wilt bijkletsen, met... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Biefstuk recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!