Lamsvlees met paprika en pepers (tas kebabi)

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g lamsbout zonder been, of ander mals lamsvlees, in reepjes
  • gemalen komijn
  • olijfolie
  • 3 milde groene (Turkse) pepers, in dunne ringen
  • 1 rode (Spaanse) peper, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 rode (punt)paprika's, in reepjes
  • 8 kleine of 4 grote trostomaten, in partjes

Bereiden

Bestrooi de reepjes lamsvlees met zout, peper en komijn.

Verhit een beetje olie in de grootste pan en fruit hierin op laag vuur de groene en rode peper met de ui in ongeveer 5 minuten.

Zet het vuur hoog en bak de paprikareepjes mee. Voeg het vlees toe. Bak dit snel bruin en doe dan ook de tomaten erbij. Laat het geheel goed heet worden en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met (Turks of Marokkaans) brood, in pitabroodjes of met rijst.

Kookboek

Het recept 'Lamsvlees met paprika en pepers (tas kebabi)' is afkomstig uit het kookboek...

Outdoor Cooking

Lotje Deelman

Buiten eten is het lekkerste dat er bestaat. Aan het einde van een warme dag spaghetti met zeevruchten eten voor je tent, terwijl de zon nog nagloeit op je wangen... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Lamsvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!