Yakitori van gekruid lamsvlees

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g lamsvlees (schouder)
  • 1 bosje koriander
  • 3 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel bloem
  • voor de saus
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 80 ml tomatensaus (passata)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels saké
  • 1 theelepel Savora-mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Bereiden

Snijd het lamsvlees in stukjes van 2 à 3 cm. Maak het vlees fijn in de keukenmachine met de verse kruiden, de knoflook, de specerijen, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper en ten slotte het eiwit.

Vorm in de holte van je hand balletjes van dit mengsel en rol ze door de bloem.

Rijg twee balletjes aan elke bamboe prikker en knijp ze rondom goed aan tegen het stokje, zodat ze tijdens het roosteren niet opengaan. Voeg nog een eiwit toe als het mengsel te droog is.

Roer de ingrediënten voor de saus heel goed door elkaar.

Rooster de yakitori 5 minuten, draai ze regelmatig om en besprenkel telkens met de saus. Dien ze op met de rest van de saus.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Yakitori van gekruid lamsvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Yakitori

Sandra Mahut

Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Lamsvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianSavora is geen 'mosterd' maar een zoetig condiment op basis van mosterd... van het merk Amora.

    reageren