Rosbief met mierikswortelroom

  • 6 personen
  • 70 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 2 grote handenvol platte peterselie, grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-1¼ kg rosbief, met een dun laagje vet
  • voor de mierikswortelroom
  • 185 g zure room
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel

Voorbereiden

Stamp in een vijzel knoflook, kruiden, 1 theelepel zout en de olie tot een grove pasta. Wrijf over de rosbief en laat 1 uur op kamertemperatuur komen.

Bereiden

Zet de branders van de barbecue hoog met het deksel erop voor het effect van een hete oven. Vul een braadslede voor de helft met kokend water en leg er een grillrooster op, zorg dat het stevig ligt en er tijdens het barbecuen niet af kan glijden. Zet de braadslede op de grillkant van de barbecue.

Bak, te beginnen met de vette kant naar onderen, de rosbief 1 minuut aan alle zijden op de bakplaat helemaal bruin. Leg de rosbief op het grillrooster, met het vel naar boven, sluit het deksel en bak 20 minuten, zodat het rundvlees op sommige plaatsen heel donkerbruin begint te worden.

Zet de barbecue uit, wikkel de rosbief in aluminiumfolie en leg het 15 minuten boven op het hete deksel. Haal het van het deksel en laat nog eens 20 minuten rusten. Meng intussen de zure room en mierikswortel in een kommetje. Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de mierikswortelroom.

Extra benodigd

Vijzel, barbecue

Opmerking

'Het probleem met rosbief zit hem in de timing. In veel recepten wordt vergeten dat de thuiskok domweg niet genoeg ruimte in de oven heeft om de rosbief en de groenten tegelijk te bereiden. Gelukkig kun je een vrijwel volmaakte rosbief bereiden op de barbecue - en waarom zou je die niet opdienen met gebarbecuede groenten en wat mierikswortelroom?' - Ross Dobson

Kookboek

Het recept 'Rosbief met mierikswortelroom' is afkomstig uit het kookboek...

No-nonsense barbecueën

Ross Dobson

Dit boek met 100 no-nonsense recepten is alles wat je nodig hebt om te barbecueën. Met zijn verrukkelijke selectie simpele grill- en bakplaatrecepten, prachtige... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Rosbief recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!