rosbief recepten

recept
waardering
  • 1
Rosbief

Rosbief

Het vlees dat in Nederland onder het woord 'rosbief' wordt verkocht, wordt over het algemeen van de muis, de bil of soms van het bloemstuk gesneden. Het is een mals stuk vlees dat in Frankrijk meestal wordt gebardeerd en opgebonden om een korstje te vermijden. Het wordt rood gegeten. In Engeland en Nederland wordt rosbief eerst dichtgeschroeid, dan afgebraden tot rood en opgediend in de jus. In Engeland wordt het vlees opgediend met mierikswortelsaus en klassieke Yorkshire pudding.

Rosbief braden

Rosbief of roastbeef moet vanbinnen rood en sappig zijn, aangezien het vlees wanneer het te lang wordt gebraden taai en droog wordt. Het vlees wordt altijd aan één stuk gebraden. Reken voor de braadtijd 15 minuten per 500 g en 10 minuten per 500 g bij braden in de oven. ¹)

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Wannée' ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken