Rundvlees met broccoli en oestersaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 400 g ossenhaas, in reepjes van gelijke grootte
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 5 eetlepels kippenbouillon
  • 5 lente-uitjes, in stukjes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Blancheer de roosjes broccoli 1 minuut in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.

Verhit de olie in een hete wok en roerbak daarin het vlees met de knoflook in 4 minuten bruin en gaar.

Voeg de roosjes broccoli, oestersaus en de bouillon toe. Verhit alles afgedenkt 1-2 minuten op hoor vuur; schep alles één à twee maal om.

Voeg peper en zout en de lente-uitjes toe. Roerbak alles nog een paar seconden. Serveer het gerecht meteen in een warme schaal.

Kookboek

Het recept 'Rundvlees met broccoli en oestersaus' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Thai kookboek

Sallie Morris

Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Rundvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!