Yakitori van runderreepjes teriyaki

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Japans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g runderfilet
  • voor de marinade
  • 30 g rietsuiker (of 1 flinke eetlepel)
  • 100 ml mirin of rijstazijn
  • 80 ml Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels saké of zoete witte wijn
  • 1 cm verse gemberwortel, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gekneusd

Voorbereiden

Snijd het rundvlees in dunne plakjes en de plakjes vervolgens in reepjes van 3 à 4 cm lang en 1 cm breed. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar. Voeg de reepjes rundvlees toe en laat ze 30 minuten in de koelkast marineren.

Bereiden

Haal het rundvlees uit de koelkast en rijg de reepjes aan houten prikkers door eerst in het ene uiteinde te prikken en dan in het andere, als een accordeon. Je kunt zes à acht reepjes aan een houten prikker rijgen.

Rooster ze onder voortdurend besprenkelen met de marinade. Let op, het roosteren gaat snel!

Kookboek

Het recept 'Yakitori van runderreepjes teriyaki' is afkomstig uit het kookboek...

Yakitori

Sandra Mahut

Overheerlijke Japanse hapjes, allemaal geserveerd op een stokje! Yakitori, zoals deze saté-achtige stokjes in Japan worden genoemd, zijn prachtig als... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Rundvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!