Sticky spareribs van Bill Granger

  • 6 personen
  • 90 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2½ kg spareribs
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse gember, fijngeraspt
  • 250 ml sojasaus
  • 125 ml honing
  • 3 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 120 ml hoisinsaus

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Leg de spareribs op een bakplaat en bestrooi ze royaal met zout en peper. Bak ze gedurende 1 uur.

Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing, Chinese rijstwijn, het vijfkruidenpoeder en de hoisinsaus in een kleine steelpan op een matig vuur en kook onder zo nu en dan roeren 15 minuten totdat de saus ingedikt is.

Bedruip de spareribs met de saus en laat nog 20 minuten bakken. Leg het vlees op een snijplank, bestrijk opnieuw met de saus en snijd het vlees voor het serveren in kleinere stukken.

Lekker met peultjes en gestoomde rijst.

Kookboek

Het recept 'Sticky spareribs van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

De (perfecte) man in de keuken

Bill Granger

'De (perfecte) man in de keuken' bevat de beste recepten van de bekende Australische tv-kok Bill Granger. Het boek telt meer dan 130 smakelijke gerechten die... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Spareribs recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!