Steak au poivre

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zwarte, groene of gemengde peperkorrels, gekneusd in een vijzel
  • 2 entrecotes, elk ca. 175 g
  • 1 theelepel boter
  • 2 eetlepels brandy
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 4 eetlepels slagroom
  • patat en geroosterde trostomaten, om erbij te serveren

Bereiden

Druk de gekneusde peperkorrels in beide kanten van iedere entrecote, zorg ervoor dat de peperkorrels mooi verdeeld zijn. Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen.

Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de entrecotes met zout en leg ze in de pan als de boter begint te bruisen. Bak de entrecotes 2½ minuut, keer ze en bak de andere kant 2½ minuut voor rood vlees (bak een minuut extra voor medium-rood en 2 minuten voor medium).

Schenk de brandy erbij en laat een paar minuten pruttelen. Neem de entrecotes uit de pan en laat ze rusten op warme borden.

Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels van de bodem. Roer de room erdoor en laat de saus op laag vuur indikken. Voeg als de saus gaat schiften een beetje water toe en roer goed.

Serveer de entrecotes op warme borden met saus, patat en tomaten.

Kookboek

Het recept 'Steak au poivre' is afkomstig uit het kookboek...

Wereldgerechten

diverse auteurs

Je hoeft de deur niet uit voor een culinaire wereldreis: in 'Wereldgerechten' staan 101 inspirerende en exotische gerechten uit alle werelddelen, met authen... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Steak recept tips

Reacties op dit recept

  • WillOoit eens in Belgie gegeten; ver-ruk-ke-lijk!! De kok timmerde met een soort hamertje de peperkorrels (niet te weinig) in de steak, versierde de buitenkant met wat grof zout en liet de hele zwik een twintig minuten bijkomen van de schrik; daarna in de pan tot medium rood en we móesten het aanschouwen. Grote klasse zonder geheimen!

    reageren