Varkensfilet met een romig korstje

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 448 kcal
  • 24 g eiwit
  • 38 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 varkensfilets, in 3 cm dikke plakken
  • 50 g bacon, in plakjes
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 20 g boter
  • 100 ml crème fraîche
  • 50 g smeltkaas
  • 200 ml slagroom
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels ingelegde groene peperkorrels

Bereiden

Omwikkel de randen van de plakken varkensfilet met bacon. Bestrooi de plakken met zout en peper, bestrijk met mosterd en braad ze in de boter in een braadpan aan beide kanten even aan.

Roer de crème fraîche, smeltkaas en slagroom glad en voeg de ui, peterselie en peperkorrels toe.

Verdeel het mengsel over het vlees verwarm het onafgedekt 20-25 minuten op 180-200 °C in de voorverwarmde oven.

Bron

Het recept 'Varkensfilet met een romig korstje' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Varkensfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!