Varkensoesters met rode wijn, honing en rozemarijn

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 glazen stevige rode wijn
  • 1 grote tak rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 2 eetlepels honing
  • 4 varkensoesters à 100 g
  • rode chilipeper uit de molen
  • maïzena
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Zet de gesnipperde sjalotje met de rode wijn en de rozemarijn op een laag vuurtje. Laat zachtjes inkoken. Voeg honing toe en laat nog even inkoken.

Bestrooi de varkensoesters met wat zout en chilipeper en bak ze aan beide zijden licht bruin. Laat 5 minuten zacht doorbraden. Houd warm.

Zeef de rode wijnsaus. Bind het geheel met wat maïzena. Voeg al roerend de olijfolie aan de saus toe tot een mooi gebonden saus ontstaat. Proef en voeg naar smaak zout en/of honing toe.

Serveer de varkensoesters met groene groente met olijfolie.

Kookboek

Het recept 'Varkensoesters met rode wijn, honing en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

Olijfolie

Manfred Meeuwig

Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!