Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shiitake en kruidkoek

  • 4 personen
  • 175 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 100 g (verse) zilveruitjes
  • 150 g shiitake, in vieren
  • 600 g reepoulet
  • 15 g bloem
  • 2 jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 20 g kruidkoek, in blokjes
  • 600 ml reefond

Bereiden

Verwarm de oven voor op 140 °C. Smelt de boter en bak de zilveruitjes, shiitake en de reepoulet hierin lekker aan. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Voeg de bloem, specerijen en blokjes kruidkoek toe. Giet de fond erover en breng het geheel aan de kook.

Dek de pan goed af en plaats deze 2½ uur in de oven. Neem als het vlees gaar is de pan uit de oven en roer alles goed door. Combineer de stoofschotel met rodekool, spruitjes, diverse paddenstoelen, schorseneren, witlof, kastanjepuree, aardappelpuree, aardappelgratin, gekookte aardappelen of verse pasta.

Bron

Het recept 'Stoofschotel van ree met zilveruitjes, shiitake en kruidkoek' wordt je aangeboden door chef Edwin Kats van restaurant La Rive. Beeld: Chachamp | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Wild recept tips

Reacties op dit recept

  • gerjaDit is echt mijn favoriet met meerdere gasten. 1 dag van te voren gemaakt is het nog lekkerder. Gewoon langzaam opwarmen in de oven. Tip: gebruik echte kruidkoek.

    reageren