Hasselback-aardappels met chorizo en geroosterde spruitjes
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote, kruimige aardappels (ca. 300 g)
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 g pittige chorizo, in dunne plakjes
- 100 g spruitjes, schoongemaakt
- sap en rasp van 1 biologische citroen
- 2 eetlepels gembersiroop
- ½ theelepel gedroogde salie
- 50 g pecannoten, fijngehakt
- 100 g belegen kaas, geraspt
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een indirecte opstelling met het hitteschild en het rvs-rooster en verwarm tot 180 °C.
Leg een aardappel horizontaal op de snijplank en leg er aan de boven- en onderkant eetstokjes langs. Snijd de aardappel in plakjes, maar niet helemaal door. De eetstokjes zorgen ervoor dat je elk plakje even diep snijdt.
Bestrijk de aardappels met 1 eetlepel olijfolie en leg ze in de skillet. Bestrooi met zout en zet de skillet 25 minuten in de barbecue.
Vul de openingen van de aardappel met de plakjes chorizo en leg de spruitjes rondom de aardappels Besprenkel met de overige olijfolie, sluit de barbecue weer en bak nog 10 minuten.
Meng intussen de citroenrasp, het citroensap, de gembersiroop, salie en pecannoten met 2 eetlepels water in een kommetje.
Schep het notenmengsel over de aardappels en bestrooi met de belegen kaas. Sluit de deksel en bak nog 10 minuten. Bestrooi dan met de Parmezaanse kaas en bak tot de kaas gesmolten is.
Extra benodigd
Barbecue, rvs-rooster, hitteschild, skillet
Tips
Vervang de spruitjes eventueel door andere groenten. Mocht je meer groenten willen toevoegen, leg de groenten dan onder de aardappel, als je skillet te klein blijkt. Je kan voorgesneden plakjes chorizo kopen, maar het is echt lekkerder als je zelf dunne plakjes snijdt. Hoe meer sneden je in de aardappels maakt, hoe lekkerder.
Kookboek
Het recept 'Hasselback-aardappels met chorizo en geroosterde spruitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Het Ultieme Gietijzerboek
Zowie Tak
Met 'Het Ultieme Gietijzerboek' ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om te leren koken met allerlei verschillende gietijzeren accessoires. Of dat nu de perfect dichtgeschroeide steak, een langzaam gegaarde stoofpot of knapperig brood is
... lees verder © Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Sven ter Heide