No Bake cheesecake

12 porties
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 150 g Digestive koekjes
  • 80 g ongezouten roomboter
  • voor de cheesecake
  • 6 blaadjes gelatine
  • 400 g roomkaas
  • 50 g suiker
  • 2 theelepels vanillepasta
  • 250 ml slagroom
  • rood fruit ter decoratie

Bereiden

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.

Maal voor de bodem de koekjes fijn. Smelt de boter en voeg de koekkruimels hieraan toe. Roer goed door elkaar en stort het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.

Mix de roomkaas, suiker en vanillepasta tot een romig mengsel. Giet 200 ml van de slagroom bij het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen. Mix zo'n 2 minuten goed door.

Verwarm de resterende 50 ml slagroom in een pannetje tot het lauwwarm is. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer door tot deze zijn opgelost.

Voeg het gelatinemengsel toe aan het cheesecake beslag en mix door tot dit volledig is opgenomen. Giet het mengsel op de koekbodem, strijk de bovenkant glad.

Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Versier de taart voor serveren met het fruit.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 20 cm), bakpapier

Bewaren

Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Kookboek

Het recept 'No Bake cheesecake' is afkomstig uit het kookboek...

Het complete basisbakboek

Laura Kieft weet als auteur van 7 succesvolle bakboeken heel goed welke recepten door thuisbakkers keer op keer worden gemaakt. 'Het complete basisbakboek' staat daarom vol met deze recepten waarmee je altijd goed zit

... lees verder

© Forte Culinair. Beeld: Laura Kieft

Cheesecake tips