Clafoutis met rode ui en kerstomaatjes

4 personen
bereiden

waardering 8obv 14 waarderingen

Bevat per portie

655 kcal
21 g eiwit
50 g vet
28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 rode uien, in partjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eieren
  • 100 g gruyère of belegen kaas, geraspt
  • 100 g bloem
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 ml volle melk
  • ½ bakje kerstomaatjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uien even aan. Schep de Provençaalse kruiden erdoor en maal er zout en peper boven.

Klop in een kom de eieren en de kaas met de handmixer tot een luchtig mengsel. Klop de bloem erdoor en voeg dan al kloppend de crème fraîche, melk en 2 eetlepels olie toe.

Vet een lage taartvorm van 26-28 cm doorsnede in en schenk het beslag erin. Verdeel de uien en de kerstomaatjes erover. Sprenkel er nog een lepel olijfolie over. Bak de clafoutis in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Extra benodigd

Handmixer, taartvorm

Het recept 'Clafoutis met rode ui en kerstomaatjes' wordt je aangeboden door . Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com

Clafoutis tips

Reacties op dit recept

  • Greta Ik wist niet dat er ook hartige clafoutis bestonden, alleen zoete, maar dit is echt een geweldig leuk idee! Ik ga dit zeker en vast proberen.