Chocoladebrokken met quinoa en noten

10 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de vulling
  • 50 g amandelen, grof gehakt
  • 45 g walnoten, grof gehakt
  • 35 g pompoenpitten, grof gehakt
  • 30 g gemalen lijnzaad
  • 13 g chiazaad
  • 175 g quinoa
  • 105 g ahornsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • snuf zout
  • voor de chocolade
  • 200 g pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels pistachenoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel cacaonibs
  • 1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes
  • snuf gemalen zeezout

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 175 °C hetelucht of 195 °C elektrisch.

Meng de ingrediënten voor de vulling in een grote kom en verspreid over een met bakpapier beklede bakvorm.

Zet de bakvorm 22 minuten in de oven tot het mengsel goudbruin wordt.

Smelt de chocolade en de kokosolie in een pan. Giet dit gelijkmatig over de vulling. Wacht 5 minuten en decoreer met de pistachenoten, cacaonibs, rozenblaadjes en het zeezout.

Zet de bakvorm 30 minuten in de vriezer om de chocolade hard te laten worden en breek in stukken. 

Extra benodigd

Bakvorm (24 x 24 cm)

Opmerking

Zo'n heerlijke snack waar je maar stukjes vanaf blijft breken. Door de rozenblaadjes ziet het geheel er prachtig kleurrijk uit. Een plaatje voor het oog en een genot voor de mond!

Kookboek

Het recept 'Chocoladebrokken met quinoa en noten' is afkomstig uit het kookboek...

Zoet zonder suiker

In 'Zoet zonder suiker' bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen

... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Ileenja Marina

Overige bakrecepten tips