Zandkoekjes met jam
bereiden
Ingrediënten
- 225 g ongezouten roomboter
- 150 g witte basterdsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 g bloem
- 85 g jam naar keuze
Bereiden
Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en meng erdoorheen. Voeg de bloem en een snuf zout toe en meng tot een stevig deeg.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast voordat je er mee verder gaat.
Maak 25 balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak in ieder balletje een kuiltje. Je kunt natuurlijk je duim gebruiken, maar de achterkant van een pollepel is ook prima, maak het gat dan wel breed genoeg.
Vul de kuiltjes tot iets onder de rand met jam naar keuze.
Bak de koekjes af in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zandkoekjes met jam' is afkomstig uit het kookboek...
Het complete basisbakboek
Laura Kieft
Laura Kieft weet als auteur van 7 succesvolle bakboeken heel goed welke recepten door thuisbakkers keer op keer worden gemaakt. 'Het complete basisbakboek' staat daarom vol met deze recepten waarmee je altijd goed zit
... lees verder © Forte Culinair. Beeld: Laura Kieft