Zandkoekjes met Parmezaanse kaas

20 koekjes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g bloem, plus extra om in te rollen
  • 2 theelepels paprikapoeder, plus extra om te garneren
  • 100 g boter
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, plus extra om te garneren
  • 2 eierdooiers

Voorbereiden

Doe de bloem, de paprikapoeder en de boter in de keukenmachine. Laat de machine draaien totdat er kruimels ontstaan en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe. Doe de eierdooiers erbij en mix tot een deeg. Wikkel dit in plasticfolie en laat het 20 minuten rusten.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasstand 4.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot driekwart cm dikte. Snijd stroken uit van 1×6 cm en leg ze op het met bakpapier bekleed bakblik. Strooi de extra geraspte Parmezaanse kaas en de paprikapoeder eroverheen en bak 10 tot 15 minuten, of totdat de koekjes goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Extra benodigd

Keukenmachine, plasticfolie, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Zandkoekjes met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Fingerfood, 80 recepten stap voor stap

Het eten van kleine hapjes is erg populair en het leuke van fingerfood is dat je dit op verschillende momenten en manieren kunt gebruiken: bijvoorbeeld... lees verder

© Good Cook

Zandkoekjes tips