Couscous salade met paprika en groene kruiden

4 personen
bereiden

waardering 8obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 350 g couscous
  • 3 geroosterde paprika's (pot), in blokjes
  • ½ gepekelde citroen, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 3 eetlepels fijngesneden koriander
  • 3 eetlepels fijngesneden munt

Bereiden

Breng 400 ml water met 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat de couscous 1 minuut wellen. Wrijf de korrels met de vingertoppen los.

Meng de overige ingrediënten door de couscous. Laat de salade minimaal 1 uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Kookboek

Het recept 'Couscous salade met paprika en groene kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Marokko

Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder

© Inmerc

Couscous salade tips

Reacties op dit recept

  • Olaf Lekkere zomerse couscous salade, gaat een beetje de kant van een tabouleh op.