Couscous salade met paprika en groene kruiden

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 350 g couscous
  • 3 geroosterde paprika's (pot), in blokjes
  • ½ gepekelde citroen, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 3 eetlepels fijngesneden koriander
  • 3 eetlepels fijngesneden munt

Bereiden

Breng 400 ml water met 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat de couscous 1 minuut wellen. Wrijf de korrels met de vingertoppen los.

Meng de overige ingrediënten door de couscous. Laat de salade minimaal 1 uur staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Kookboek

Het recept 'Couscous salade met paprika en groene kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Marokko

diverse auteurs

Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Couscous salade recept tips

Reacties op dit recept

  • OlafLekkere zomerse couscous salade, gaat een beetje de kant van een tabouleh op.

    reageren