Kerrie-eiragout met doperwten en taugé

4 personen
bereiden

waardering 6,9obv 10 waarderingen

Bevat per portie

450 kcal
25 g eiwit
25 g vet
32 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 300 g diepvries doperwten
  • 50 g boter
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 70 g bloem
  • 400 ml melk
  • 2 groentebouillontabletten
  • 100 g taugé

Bereiden

Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken. Pel en hak de eieren grof.

Kook de doperwten ca. 5 minuten in weinig water met zout. Giet ze af.

Verhit de boter. Fruit de sjalotjes en het kerriepoeder ca. 3 minuten. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk en 400 ml water toe. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.

Voeg de eieren, de doperwten en de taugé toe. Verwarm in ca. 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en tomatensalade.

Het recept 'Kerrie-eiragout met doperwten en taugé' wordt je aangeboden door . Beeld: Andrey Solovev | Shutterstock.com

Overig ei tips