Gevulde courgette recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Gevulde courgette

Snijd 4 courgettes in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees er met behulp van een lepel uit en hak het in kleine stukjes. Snipper een ui, snijd een ontvelde vleestomaat in stukjes, snijd een paprika in kleine blokjes en snijd een zoetzure appel klein. Meng alle kleingesneden groenten en de appelstukjes door elkaar en roer er 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper en een scheutje olie door. Vul de courgettes met dit mengsel. Druk de vulling goed aan. Doe de courgettes in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal en leg de overgebleven vulling ernaast. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven. Rooster 50 g pijnboompitten in enkele druppels olie en strooi ze over de gare gevulde courgettes.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

[ Beeld: Hans Geel | Shutterstock.com ]