Carpaccio van gemarineerde rode paprika

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 70 ml extra vergine olijfolie
  • ½ bosje basilicum

Bereiden

Leg de hele paprika's op een bakplaat en rooster ze 15 minuten in een tot 250 °C voorverwarmde oven. Draai ze halverwege om en houd ze in de gaten om te voorkomen dat ze verkolen. Maar geen paniek, ze moeten wel zwart worden!

Doe ze als ze gaar zijn in een afsluitbare bak, sluit het af en zet het 20 minuten apart op kamertemperatuur. Nu is het tijd voor iets anders: trek een goede fles wijn open of ruim je rondslingerende spullen op voordat je familie komt.

Verwijder na deze korte pauze het vel, de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's, scheur ze met je vingers in grove stukken, leg die in een grote schaal en bedek ze met kleine stukjes knoflook en olijfolie. Vergeet niet om peper en zout toe te voegen. Hoe langer je ze marineert, hoe lekkerder je paprika's zullen zijn. We rekenen op je, goed koken doe je met liefde en geduld, zegt Alberto altijd. In Italië marineren ze de paprika zelfs drie volle dagen in de koelkast. Liefde duurt 3 dagen. Wacht dus zeker een paar uur voordat je ze eet.

Tip

Als er toevallig restjes overblijven, weet dan dat die uitstekend smaken in elke variatie die je maar bevalt. Op een panino met vlees, op een plakje mozzarella of om je pittige mayo op smaak te brengen. Je zult je vingers erbij aflikken. Een andere optie: pureer ze met een beetje warm water tot een ongelooflijk lekker sausje dat je kunt gebruiken als dip bij vers brood.

Kookboek

Het recept 'Carpaccio van gemarineerde rode paprika' is afkomstig uit het kookboek...

Big Mamma in 30 minuten

Het populaire Big Mamma-team geeft haar geheimen prijs om snelle én ultra gastronomische gerechten op tafel te zetten. Open 'Big Mamma in 30 minuten', kook en geniet: het is tijd om je gezin, vrienden en (onverwachte) gasten te verrassen

... lees verder

© Good Cook

Paprika tips