Geroosterde paprika in rozemarijn-vinaigrette

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rozemarijntakjes
  • 2 groene paprika's, gehalveerd
  • 2 rode paprika's, gehalveerd
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor op 220 °C.

Meng voor de vinaigrette de olie met het citroensap, de citroenschil, balsamicoazijn en rozemarijn.

Bekleed het grillrooster met aluminiumfolie. Leg de paprikahelften met het snijvlak naar onderen op het folie, bestrijk ze met de vinaigrette en plaats ze onder de hete grill. Haal wanneer het velletje zwart begint te worden de paprika’s uit de oven en dek ze af. Laat de paprika’s zo 10 minuten afkoelen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Ontvel de paprikahelften, snijd ze in brede repen en leg ze op een schaal. Strooi de pijnboompitten erover en bedruppel met de resterende vinaigrette. Serveer met verse ciabatta of stokbrood.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Geroosterde paprika in rozemarijn-vinaigrette' wordt je aangeboden door

Paprika tips

Reacties op dit recept

  • tim Heel gemakkelijk en lekker, zowel warm als koud.