Peultjes met Japanse dressing

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g peultjes, afgehaald
  • 50 g kiemen, zo mogelijk van peultjes, anders alfalfa of taugé
  • 1 kleine rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • voor de Japanse dressing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 1 theelepel fijngehakte verse gemberwortel
  • ¼ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes

Bereiden

Breng een pan water aan de kook en blancheer de peultjes 1 minuut. Laat uitlekken en spoel af onder de koude kraan. Laat ze weer uitlekken. Hussel ze in een dienschaal met de kiemen en de paprika.

Doe de dressingingrediënten in een kommetje en klop ze goed door elkaar. Schenk de dressing over de peultjes, meng alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met zout en peper. Strooi er sesamzaadjes overheen en dien op.

Kookboek

Het recept 'Peultjes met Japanse dressing' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker zonnig

Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan liefst 200: alles wat je

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Peultjes tips

Reacties op dit recept

  • Ineke Heerlijk gerecht. Ik heb het samen met gebakken tofu en parelcouscous gemaakt. Wel wat lastig om de kiemen goed door de peultjes en paprikareepes te mengen. Uitstekende smaakcombinatie.