Pompoen uit de oven met azijn, knoflook en rozemarijn

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 grote flespompoen of een paar zoete aardappels (800 g), geschild, pitten verwijderd, in stukken van 3 cm
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels fijngesneden rozemarijn
  • 3 eetlepels rijpe, goede rodewijnazijn, zoals cabernet sauvignon of sherryazijn + snufje suiker als de azijn niet zoet is
  • 1-2 theelepels fijngesneden rode chilipeper (naar smaak)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Meng de stukken pompoen met 2 eetlepels olijfolie, de kaneel, zeezout en zwarte peper. Leg ze op een grote bakplaat en bak 20 minuten in de oven, of tot de pompoen gaar en goudbruin is. Breng eventueel op smaak met nog wat zeezout en zwarte peper.

Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Bak de knoflook en rozemarijn 2 tot 3 minuten, tot de knoflook goudkleurig is. Schenk de rodewijnazijn erbij (kijk uit voor spetters) en laat 30 seconden koken. Schep het azijnmengsel over de pompoen, strooi de chilipeper erover en dien op.

Kookboek

Het recept 'Pompoen uit de oven met azijn, knoflook en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

Moro thuis

Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met 'Moro thuis' aan de slag. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: 'Moro thuis' is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro

... lees verder

© Good Cook

Pompoen tips