Tuinbonen met pecorino

4 personen
bereiden

waardering 8obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g zeer jonge tuinbonen
  • 200 g pecorino
  • 60 ml extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
  • zeezoutvlokken

Bereiden

Dop de tuinbonen. Als ze heel jong zijn, hoeven ze niet geblancheerd en gepeld te worden.

Schaaf de pecorino over de bonen en sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met zout en serveer.

Tip

Dit is een gerecht dat het beste in de lente gemaakt kan worden, wanneer de tuinbonen vers en jong zijn.

Kookboek

Het recept 'Tuinbonen met pecorino' is afkomstig uit het kookboek...

Lente in Sicilië

In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van

... lees verder

© De Boekenmakers

Tuinbonen tips