Gemarineerde kipfilet met cashewnoten

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,1obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 ml yoghurt
  • ½ eetlepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels grof gemalen zwarte peper
  • 4 kipfilets van 125 g
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 50 g cashewnoten
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander

Voorbereiden

Roer in een schaal de yoghurt, gember, gemalen koriander, kruidnagelpoeder en zwarte peper tot een marinade. Wentel de kipfilets erdoor en laat ze afgedekt 8 uur (of liever nog 24 uur) in de koelkast marineren. Keer de kipfilets regelmatig in de marinade.

Bereiden

Pureer de ui, de helft van de cashewnoten, de chilipoeder, geelwortel en 75 ml water in de keukenmachine of met een staafmixer in een hoge kom.

Neem de kipfilets uit de yoghurtmarinade en dep ze droog. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets snel aan beide kanten lichtbruin. Roer de marinade en het notenmengsel door het bakvet. Voeg zout naar smaak toe. Laat de kipfilets afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen, keer ze af en toe in de saus.

Strooi vlak voor het serveren de rest van de cashewnoten en de koriander erover. Lekker met basmatirijst en een salade van mango en veldsla.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Gemarineerde kipfilet met cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Kip

Een hele scharrelkip uit de oven, gemarineerde kipreepjes uit de wok, gestoomde kipfilet: alles is mogelijk met dit lichte, lekkere stukje vlees. In 'Kook ook - Kip' vind je kip... lees verder

© Inmerc

Kipfilet tips

Reacties op dit recept

  • Paul Heerlijk gerecht, de ultieme smaak van het oosten!!
  • Loes De yoghurt kun je nog wat verfijnen met een potje zure room light dus maar met 30% vet en ik voeg er ook altijd nog een eetlepel kerrie aan toe, heerlijk en lekker lobbig.
  • Joan Afgelopen weekend gemaakt. Nadat ik de marinade gemaakt had en een puntje geproeft dacht ik: oeps... dit wordt een grote flop. Maar dat had ik dus mis. Echt geweldig lekker. Ik heb aan de marinade een klein beetje zout toegevoegd. Een aanrader!