Kipfilet met prei in wittewijnsaus

4 personen
bereiden

waardering 6,7obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei, alleen het witte gedeelte, in ringen
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 800 g kipfilet, in reepjes
  • 125 ml witte wijn
  • 375 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels maïzena
  • 4 takjes tijm
  • 1 reepje citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels koksroom
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

Bereiden

Verhit de olijfolie en bak de prei en knoflook tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur en schep de prei in een kom. Doe de kipreepjes in de pan en bak ze op hoog vuur bruin. Doe ze bij de prei in de kom.

Haal de pan van het vuur, schenk de wijn en bouillon erin en roer goed; schraap daarbij al het aanbaksel van de bodem. Zet de pan weer op het vuur en breng de inhoud aan de kook. Zet het vuur laag; roer de maïzena door 60 ml van de warme bouillon en giet deze daarna weer in de pan.

Doe de prei en kip weer in de pan. Voeg de tijm en citroenschil toe en laat alles 10 minuten pruttelen, tot de kip gaar is.

Doe het citroensap, de eidooiers en de room in een kom en klop goed.

Haal de pan vlak voor het serveren van het vuur en verwijder de tijm en citroenschil. Roer het eimengsel en de peterselie erdoor. Laat de saus niet koken nadat het eimengsel is toegevoegd, want dan kan de saus gaan schiften. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Schep wat rijstnoedels, rijst of aardappelpuree op een bord. Leg er een flinke schep van het kipmengsel op en geef er sperziebonen bij.

Kookboek

Het recept 'Kipfilet met prei in wittewijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Glutenvrij

Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag

... lees verder

© De Lantaarn

Kipfilet tips