Thaise kip met cashewnoten

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kippenborsten zonder vel (à 225 g), in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 50 g geroosterde cashewnoten, in de lengte gehalveerd
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 4 lente-uitjes, in stukjes

Bereiden

Verhit de olie in een hete wok en roerbak daarin de kip en knoflook 3-4 minuten: de stukjes kip zijn dan goudbruin en gaar.

Voeg de overige ingrediënten toe. Roerbak die 1 minuut mee. Voeg peper en zout toe naar smaak. Serveer het gerecht in een warme schaal.

Kookboek

Het recept 'Thaise kip met cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Thai kookboek

Tom yum soep, viskoekjes, gestoomde mosselen met citroengras: als dit gerechten zijn die je dolgraag zelf zou willen maken, dan is het 'Easy Thai kookboek' echt iets... lees verder

© The House of Books

Thaise kip tips

Reacties op dit recept

  • Rob Ga ik zeker een keer proberen, ben erg gesteld op de Thaise keuken, bedankt.
  • karine Waar haal ik de vissaus?
    • I Vissaus is bij Albert Heijn te koop.
  • Leonie Kun je gewoon in de supermarkt kopen - tenminste in de Jumbo zag ik 'm staan, maar vast ook in andere ketens.
  • Ria Bij AH van het merk Thai Kitchen.
  • Ria De Thai gebruiken vissaus in plaats van zout.
  • Yvonne Bij een Indonesiche of Surinaamse toko is de echte Thaise vissaus te koop.
  • Toko Hoi Yun Thaise vissaus, ook wel Nam pla genoemd is te koop bij Toko Hoi Yun in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op http://tokohoiyunrotterdam.wordpress.com
  • Robin Ik zou slechts één EL vissaus toevoegen en 3 EL oestersaus. Vissaus is heel zout. Wellicht een typfout?