Aardbeien met chocolade

12 stuks
bereiden

waardering 8,3obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 50 g pure chocolade
  • 12 grote aardbeien

Bereiden

Laat de twee chocoladesoorten in aparte bakjes au bain-marie of in de magnetron smelten.

Was de aardbeien en dep ze goed droog. Leg ze op een glad werkvlak.

Giet de pure chocolade in twee putjes in de witte chocolade.

Dompel er een aardbei in. Draai de aardbei dan iets om, zodat je mooie streepjes krijgt. Leg de aardbeien op een vel bakpapier en laat ze in ongeveer 20 minuten afkoelen en hard worden. Dien op. Wacht niet langer, omdat de aardbeien zacht worden door de warmte van de chocolade.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Aardbeien met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

De kunst van het chocolade maken

Met de technieken en recepten uit dit boek maak je de lekkerste droombonbons. En niet alleen bonbons, maar ook koekjes en grotere chocoladecreaties waar alle... lees verder

© Good Cook

Chocolade tips

Reacties op dit recept

  • Jip Jammie! Simpel en lekker!