Chocoladerotsjes

20 stuks
bereiden

waardering 8,1obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 110 g amandelstaafjes
  • 2 eetlepels suikersiroop
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 135 g pure chocolade of melkchocolade

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de amandelstaafjes met de suikersiroop. Schep het mengsel in kleine bergjes op een anti-aanbak bakplaat. Bestrooi de bergjes met poedersuiker en laat ze dan 2 tot 3 minuten karameliseren onder de ovengril. Laat afkoelen.

Laat de chocolade au bain-marie of in de magnetron smelten. Doop er dan een voor een de rotsjes in. Leg ze daarna op een vel bakpapier.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Als je in de winkel geen kant-en-klare amandelstaafjes kunt vinden, kan je ze zelf maken door hele amandelen in de lengte in staafjes te snijden.

Kookboek

Het recept 'Chocoladerotsjes' is afkomstig uit het kookboek...

De kunst van het chocolade maken

Met de technieken en recepten uit dit boek maak je de lekkerste droombonbons. En niet alleen bonbons, maar ook koekjes en grotere chocoladecreaties waar alle... lees verder

© Good Cook

Chocolade tips