Studentenhaver

20 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 75 g noten (amandelen, walnoten, pecannoten...)
  • 75 g gedroogde vruchten (ananas, mango, veenbessen, rozijnen...)

Bereiden

Breek de chocolade in stukjes.

Smelt 150 g chocolade au bain-marie.

Neem de gesmolten chocolade uit de pan en roer de rest van de chocolade eronder tot de chocolade gesmolten is.

Verwarm de gesmolten chocolade opnieuw au bain-marie tot de chocolade iets onder lichaamstemperatuur is.

Giet de chocolade in ongeveer 20 cirkeltjes op een stuk bakpapier. Laat 10 minuten afkoelen.

Duw de gedroogde vruchten en noten voorzichtig in de chocolade voor de chocolade opgesteven is.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Studentenhaver' is afkomstig uit het kookboek...

Cadeautjes uit de keuken

In 'Cadeautjes uit de keuken' vind je meer dan 60 creatieve recepten - zoet en hartig, confituren en chutneys, smaakmakers - en inpakideetjes. Wedden dat je... lees verder

© WPG / Manteau

Chocolade tips