Makkelijke noedelsoep met paksoi en champignons

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g Japanse noedels (udon)
  • ½ stronkje paksoi
  • 5 champignons
  • zonnebloemolie (of sesamolie)
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 theelepels bruine misopasta (te koop bij de biologische supermarkt of de toko)
  • 300 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 handje taugé

Bereiden

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en laat ze uitlekken in een vergiet.

Snijd de paksoi in stukjes (alleen het witte gedeelte), de champignons in plakjes en stoom alles in 4 minuten gaar. Als je geen stoommandje in huis hebt, kun je ook de groente in een vergiet leggen en die op een pan met kokend water zetten (wel even een dekseltje op de vergiet).

Verhit een koekenpan of een wok en verhit hierin 1 eetlepel olie. Bak, al roerend, de fijngehakte rode peper en de misopasta 1 minuut op hoog vuur, draai dan het vuur laag en voeg de bouillon toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de noedels, de paksoi, de champignons en de rauwe taugé toe, roer goed door en serveer.

Kookboek

Het recept 'Makkelijke noedelsoep met paksoi en champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Het boek van Jet

In 'Het boek van Jet' geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Noedelsoep tips