Ramen met zoete aardappel

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g eiernoedels voor ramen
  • 1 geschilde zoete aardappel
  • 4 eetlepels sojasaus (shoyu)
  • 1 eetlepel miso
  • 1,3 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 12 shiitakes, gehalveerd
  • 4 eieren
  • 10 takjes koriander, grof gehakt

Bereiden

Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.

Snijd de helft van de zoete aardappel in blokjes. Voeg ze samen met 2 eetlepels sojasaus en de miso toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer alles glad en zet de pan weer op het vuur. Breng aan de kook en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Snijd de resterende halve zoete aardappel in 12 dunne plakjes. Bestrijk ze met een mengsel van honing, 2 eetlepels zonnebloemolie en de resterende sojasaus. Verdeel ze over een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Zet opzij.

Verhit de resterende zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak hierin de knoflook en shiitakes 10 minuten.

Kook de eieren 6 minuten in ruim water met wat zout. Doe de eieren dan in een kom met ijswater, pel ze voorzichtig en halveer ze.

Verdeel de bouillon, zoete-aardappelplakjes, paddenstoelen en eieren over de kommen. Bestrooi met de koriander.

Pak er eetstokjes bij en geniet.

Kookboek

Het recept 'Ramen met zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

Ramen

'Ramen' is hét boek voor ramenliefhebbers. Met deze overheerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten zet jij in een mum van tijd een dampende kop noedelsoep op tafel. Duik de keuken in en maak een traditionele Japanse variant met

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Noedelsoep tips